SFF DAY 2! Ziua Maghiara si multe filme bune!

24 06 2010

FILM,  ATELIERE PENTRU COPII, WORKSHOP IN A DOUA ZI DE SFF

Cea de-a doua zi a Sighisoara Film Festival s-a anuntat plină de evenimente, 23 iunie fiind ziua dedicată culturii și cinematografiei maghiare, Tară invitată în cadrul evenimentului. Pe lângă proiecțiile a zece filme ungurești de renume internațional şi atelierul de lucru manual al Cloud Factory, în această zi a avut loc şi primul workshop SFF în Sala Port.ro, cel organizat de Media Desk.

Filmele din cadrul secțiunii Tară invitată au fost selecţionate cu ajutorul Centrului Cultural al Republicii Ungare si Filmunio, instituții care au avut o contribuție decisivă în buna desfăsrare a evenimentului.

Printre cineastii prezenţi la seciunea de întrebări si răspunsuri de după proiecții s-au numărat Ferenc Moldovanyi (Another Planet), Geza M. Toth (Mama) si Gyula Nemes (Lost World).

Ziua a debutat cu conferinţa de presă de la ora 10.30, la care au participat regizorii filmelor “Mama”, “Lost Word” şi “Alta Planeta”, precum şi Valentina Miu, reprezentanta Media Desk România.

Din cauza vremii nefavorabile toate proiecţiile au avut loc în Club Aristocrat, atelierele pentru copii s-au mutat la Hotel Sighisoara, iar concertele au fost anulate, ploaia torenţială împiedicând chiar şi cei mai entuziaşti spectatori să se bucure de evenimentele în aer liber.

Cloud Factory a organizat gratuit o serie de ateliere de lucru manual pentru copii, cei mici având ocazia să confecționeze păpuși și marionete din materiale reciclate și reciclabile și să picteze plase din material textil.

În cadrul seminarului Media Desk România, Training& Markets& Networks, de la ora 15.00,  publicul cinefil şi specialistii în cinema au avut ocazia să asiste la prezentarea programelor de training şi a inițiativelor de piață sprijinite de Programul MEDIA prezentate de  Valentina Miu, reprezentant Media Desk. Seminarul a fost animat de secţiunea Q&A unde producătorii, regizorii şi video-grapherii au aflat cum pot să primească finanţare pentru proiectele lor.

La Club Aristocrat, au fost proiectate filme cu adevărat impresionante, de la documentare dramatice la filme artistice şi scurt metraje. La primele filme spectatorii nu au fost prezenţi în număr mare , dar vorba aceea  “puţini, dar buni” s-a regăsit şi în acest caz. Sesiunea de scurt metraje, a fost urmată de “Anchetatorul”, în regia lui Gigor Attila, un film inteligent şi savuros, şi de “În căutarea copilului ales”, regia Nati Baratz, ce prezintă căutarea reîncarnării lui Geshe Lama Konchog.

Stills din: Anchetatorul, Mama si Lumea Disparuta

Atmosfera s-a animat spre seară, de la ora 21.00, începând cu proiecţia documentarului “Alta Planeta”, regia Ferenc Moldovanyi ale cărui imagini ţi se întipăresc pe retină şi refuză să îţi părăsească mintea, şocând prin drama copiilor exploataţi. Filmul “Gluma”, în regia lui Peter Gardos, nu a fost nicidecum o glumă şi în ciuda orei târzii, spectatorii s-au bucurat de proiecţia ce a încheiat seara.

Stills Another Planet si Lost World


Pentru cei care nu au venit încă la Sighişoara, lansăm invitaţia de a veni la Sărbătoarea Filmelor Premiate, un festival cu adevărat inedit şi plin de viaţă.

Thea

At Your Culture!

Mihai – AndemMotionFilms, http://www.andemmotion.ro/

Festivalul de Film de la Sighişoara se desfăşoară în perioada 22 – 27 iunie 2010 şi are drept organizatori Fundaţia Română pentru Educaţie şi Educatori în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sighişoara.

Proiectul este susţinut de CNC, Asociaţia Turistică Sighişoara, Institutul Cultural Român, Ministerul Turismului, Institutul Cultural Maghiar, Microsoft, Filmunio, DHL, BMW, Teachers, Club Aristocrat, Transilvania Film, Hi FI Production, AndemMotionFilms.

Şi susţinut de Port.ro, Kiss FM, Zile si Nopţi, CinemaRx, Transindex, LiterNet, Videofil, Cinefan, Filmtett, Agenţia mondenă de presă, Cuvântul Liber, Zi de Zi, Ziarul de Mures.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: