A doua editie SFF!

18 06 2010

Sighisoara Film Festival- a doua editie!

Intre 22-27 iunie va avea loc la Sighisoara cea de-a doua editie a Festivalului de Film de la Sighisoara. Dupa o prima editie in care ne-am delectat cu sectiunile de scurt metraje, documentare, proiectii speciale de lung metraj, dezbateri, concursul 99 de secunde de bun simt si precum si proiectia In Memoriam… Alexandru Tatos, anul acesta Sighisoara Film Festival revine in forta si adauga o noua sectiune, cea a  a filmelor internationale.

Astfel, in premiera la SFF  va exista SECTIUNEA DEDICATA FILMELOR INTERNATIONALE care au obtinut premii în competitiile oficiale din cadrul celor mai importante festivaluri de film din Europa. Au fost selectate  filmele castigatoare in anul 2009 la Cannes, Berlin, Locarno, Venetia, San Sebastian, Karlovy Vary si Oberhausen.

Realizatorii acestor productii au confirmat participarea la festival si vor fi pregatiti sa sustina dezbateri pe tema filmelor proiectate. Spectatorii, critica si presa vor avea ocazia unica de a interactiona direct cu cineasti de talie internationala, autorii celor mai premiate filme ale anului 2009.

In plus, in cadrul sectiunii FILMELOR ROMANESTI PREMIATE publicul se va delecta cu productii sau co-productii autohtone realizate, respectiv lansate in anul 2009 si a caror participare activa la festivalurile internationale le-a adus o vizibilitate intensa dincolo de granite. Premiile si distinctiile obtinute la festivalurile de film din tara si din strainatate au adus aceste filme in programul de gala, noncompetitiv, al festivalului.  Diversitatea de subiecte si formate include sub umbrela celor doua principii comune atat filme de fictiune cat si documentar, animatie sau experimental, cu durate care trec de la scurt si mediu metraj la lung metraj si reunesc first time/ second time directors si cineasti deja consacrati in istoria recenta a filmului romanesc.

Urmand conceptul de comunicare, promovare si reunire a celor mai premiate filme la nivel international, o zi este dedicata  SECTIUNII TARA INVITATA , rezervata anul acesta Ungariei si celor mai populare si proaspete productii din cinematografia maghiara.

OPEN CHAT-URILE vor acoperi subiecte cinematografice de la cele mai practice pana la dezbateri de  teorie critica: Microsoft propune distribuitorilor romani conceptul de Silver Light, o modalitate inovatoare de promovare a filmelor, si, nu in ultimul rand, cineasti romani si straini vor avea ocazia sa poarte discutii deschise intr-un cadru neconventional.

CONCURSUL pune din nou la lucru tinerii cineasti. Anul acesta in cadrul 99 SECUNDE DE FILM SCURT : Schimba lumea in 99 de secunde! Juriul va fi format din specialisti in cinematografie de talie internationala si va alege, intr-o faza initiala, 5 finalisti, si mai apoi, pe marele castigator. Premiul va consta intr-o invitatie la Sighisoara pe perioada festivalului si intr-un training de dezvoltare a competentelor tehnologice aplicabile in film.

Programul Sighisoara Film Festival:

http://atyourculture.wordpress.com/

At Your Culture!

Anul acesta ECHIPA AMF, partener media SFF, va transpune savoarea filmelelor premiate din Cetatea Sighisoarei prin posturi zilnice in Kinodefinirea si At Your Culture, direct de la sursa. Frame by frame, te vom tine la curent cu cele mai importante noutati, atmosfera festivalului, filmele prezente, mici “picanterii” precum si reactiile publicului din toate locatiile de proiectii.

Asteptam comentarii si sugestii privind orice informatii pe care vrei sa le afli de la SARBATOAREA FILMELOR PREMIATE!

Tu ce vrei sa afli de la Sighisoara Film Festival?

http://www.andemmotion.ro/sighisoarafilmfestival.html

Festivalul de Film de la Sighişoara se va desfăşura în perioada 22 – 27 iunie 2010 şi are drept organizatori Fundaţia Română pentru Educaţie şi Educatori în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sighişoara.

Proiectul este susţinut de CNC, Asociaţia Turistică Sighişoara, Institutul Cultural Român, Ministerul Turismului, Institutul Cultural Maghiar, Microsoft, Filmunio, DHL, BMW, Teachers, Club Aristocrat, Transilvania Film, Hi FI Production, AndemMotionFilms şi susţinut de Port.ro, Kiss FM, Zile si Nopţi, CinemaRx, Transindex, LiterNet, Videofil, Cinefan, Filmtett, Agenţia mondenă de presă, Cuvântul Liber, Zi de Zi, Ziarul de Mures.

http://sighisoarafilmfestival.ro/

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: