Drumul spre Gala. Jurnal incredibil de calatorie incredibila

29 05 2010

Pentru AMF, producatorii si realizatorii colectiei ROcumentar, a fost o onoare nominalizarea la Gala Societatii Civile. Ne-am fi intalnit acolo cu cei care realizeaza proiecte sociale de un puternic impact si ne-am fi convins de importanta colectiei noastre.

Ne-am decis intr-un  final sa ajungem la Gala, fapt care insemna probleme nenunamarate pentru ca nu aveam decat bani de drum. Asa a inceput “drumul spre Gala”, care, cu toate neajunsurile lui, e demn de a fi povestit:

Dupa 2 saptamani de apelat la sponsori care sa ne ofere advertoriale (pliante, brosuri, DVDuri de prezentare), ne-am dat batuti si am realizat singuri cateva flyere pe care sa le prezentam la Ateneu. Eram siguri ca flyerele fara DVDuri nu inseamna nimic asa ca ne-am apucat in graba sa multiplicam colectia ROcumentar (The Director`s Cut) in noaptea dinaintea plecarii. N-am prea reusit…A fost o zi agitata si abia ne mai tineam ochii deschisi asa ca am luat cu noi 5 DVDuri.

La 10 am plecat, vrand-nevrand, cu trenul de la Cluj spre Bucuresti, fapt nu tocmai inspirat pentru ca CFRul a promis ca trenul va avea intarziere. Credeam totusi ca ajungem pana  cel tarziu la ora 8 la Ateneu.

Praf, caldura, mirosuri pestilentiale si viteza de melc…asta oferea CFRul pana la Bucuresti.  Ce zic eu, pana la Bucuresti? Poate pana la Sinaia unde s-a rupt un fir de current si am fost nevoiti sa stationam ,nu una, nu doua ore ci 3! Eu eram gata sa renunt. Eram deja hotarat sa ramanem la Sinaia peste noapte si sa ne intoarcem la Cluj a doua zi. Thea, PR-ul AMF era mai optimista….Cat de optimist poti fii dupa atatea ore? In tot optimismul ei, sunase o cunostinta din Bucuresti sa o anunte ca nu mai ajungem iar cunostinta ei ne da o veste aproape de paranormal: Sotul acesteia era cu masina la nici macar 10 minute de Sinaia, mergea spre Bucuresti si avea un loc liber in masina.

In cele 10 minute a urmat o disputa demna de un scurt metraj: eu ii spuneam Theei ca nu merg nicaieri fara ea, ea imi spunea ca e stupid sa nu merg intrucat la baza, filmele sunt ale mele si Colectia la fel….Asa ca nici nu mai stiu cand m-am urcat in masina divina si am pornit spre Bucuresti. Thea a ramas la Sinaia si speram sa ajunga macar la finalul Galei.

Timpul a trecut haotic de rapid pana cand m-am trezit in fata Ateneului iar Florin, miraculosul sofer imi ura bafta dupa ce m-a anuntat ca am ajuns.

Iau in fuga DVDurile, flyerele, smokingul si dau buzna, la propriu, in Ateneu, anuntand cine sunt si ce fac. Fetele de la intrare mi-au aratat unde ma pot schimba si intr-o fuga nebuna am ajuns in toaleta Ateneului unde am facut cunostinta cu smokingul meu modificat cu ultimii bani (exceptandu-i pe cei de drum).

Exact ca in imaginatia mea bogata, sala Ateneului stralucea, Turcescu prezenta Gala, invitatii apaudau. Respiram usurat si nu-mi venea sa cred. Ajunsesem in sfarsit la Gala Societatii Civile…fara butoni pentru ca erau  tot in Sinaia, in bagaj.

Sigur ca nu am castigat nici un premiu. Concurenta era atat de acerba incat proiectul meu low-buget, facut cu o camera video si in principiu cu un operator, era mic copil printre mamutii aceia. Marele premiu l-a castigat Mihai Eminescu Trust cu proiectul
Satul de-sine-statator (Whole Village Project). Pe ceilalti castigatori ii regasiti aici    http://www.galasocietatiicivile.ro/castigatori.php

Au urmat dupa festivitatea de premiere, cum era de asteptat, discutii despre proiectul nostru, intalniri cu alti participanti si o noapte lunga de somn.

Thea a ajuns la 11 si ceva imediat dupa terminarea festivitatii.

In celelalte 2 zile cat am mai stat la Bucuresti, am salutat interventiile divine prin vizite la muzee: al Satului, al Taranului Roman, Muzeul de Istorie.

Acum suntem inapoi la Cluj, ready and able pentru toate care o sa mai apara.

va saluta, ca de obicei,  Andem.

Ii multumim lui Bogdan Chesaru pentru fotografii.

Advertisements

Actions

Information

One response

29 05 2010
Manu

Felicitari Andem! Acesta e doar inceputul…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: